ارائه مدل مبتنی بر تئوری بازی برای ایجاد مشارکت در زنجیره تامین الکترونیکی:
از اين رو پژوهش حاضر به بررسي سود حاصل از همكاري موجوديت هاي معرفي شده در مدل مفهومي زنجيره تامين گردشگري مي پردازد و سود حاصل از كل زنجيره تامين(در حالت مشاركت) با سود حاصل از جمع تك تك موجوديت ها (در حالت غير مشاركت ) مقايسه مي گردد، درنهايت سعي بر اين است كه بتوان از نتايج اين تحقيق در پيشنهاد ايجاد يك بازار الكترونيكي دراين زمينه بهره جست. نوآوري اين پژوهش در نظرگرفتن دو حالت مشاركتي و غير مشاركتي موجوديت هاي زنجيره تامين گردشگري و استفاده از نظريه بازي ها جهت بررسي سود هر يك از اين دو حالت مي باشد.
طراحی شبکه توزیع محصولات زنجیره تامین با قیمت گذاری اقلام:
سوال اصلی که این تحقیق درصدد است بدان پاسخ دهد این است که آیا باید قیمت یک محصول با توجه به بسیاری از شرایط در تمامی مناطق جغرافیایی یکسان باشد یا باید بر اساس هزینه ها، دوری و نزدیکی، میزان تقاضا و بسیاری از ابعاد دیگر، تمایزی در قیمت گذاری رعایت شود. به عبارت بهتر، این تحقیق تلاش خواهد نمود تا شبکه زنجیره تامین خود را به تحوی طراحی و سامان نماید که بتواند با در نظر گرفتن امکان قیمتگذاری بر اساس توابع مطلوبیت مختلف، بهترین پیکربندی برای زنجیره را پیشنهاد دهد.
ارائه مدل برنامه ریزی ریاضی زنجیره تامین اقلام فاسدشدنی[۱]غذایی برای بهبود عملکرد و رضایت مشتری:
مسلماً مجموعه تامینکننده، تولید کننده و عرضه کننده محصولات بسیار مشتاق هستند که علاوه بر کسب سود مناسب، رضایت مشتری را فراهم نموده و وی را ترغیب به خریدهای بعدی نمایند. در این بین باید مشخص شود که چگونه باید برنامه ریزی صورت پذیرد تا هم هزینه های تعامل (شامل هزینههای حمل، موجودی، فساد اقلام غذایی و …) کاهش یابد و هم مشتری بواسطه هزینه و نیز کیفیت محصول بتواند بهترین عملکرد را انتظار کشد. مسلماً مطالعه یک زنجیره واقعی کمک شایان توجهی خواهد نمود.
ارائه مدل برنامه ریزی ریاضی انبارهای عبوری در حالت عدم قطعیت میزان و زمان ورود و خروج و مقاصد مختلف:
مهمترین مسئله ای که در جهان واقع با آن دست به گریبان هستیم مبحث عدم قطعیت است که میتواند منجر به بروز حوادث مختلفی شود. یک انبار عبوری در غالب تحقیقات، دارای میزان تقاضای خروجی، حجم ورودی و زمان ورود و خروج قطعی است؛ این امر در حالی است که حتی دقیقترین پیشبینی ها نیز میتوانند دارای کمی تلرانس باشند و این امر سبب خواهد شد تا با زودتر رسیدن یک ورودی یا تحویل دیرتر یک خروجی، کلیه برنامه ریزیها در این حوزه مورد سوال واقع شود. به عبارت دیگر برنامه ریزی در چنین شرایطی میبایست بصورت احتمالی یا فازی صورت پذیرد نه بصورت یک عدد شکننده[۲] .
مدل انبار عبوری با در نظرگرفتن انقطاع[۳]، مسیریابی[۴]و تراکم داخلی[۵] به منظور کاهش زمان تحویل:
در این حالت محقق درصدد است تا سه فرض اصلی و واقع را مورد ارزیابی قرار دهد. ابتدا وی میبایست اطمینان حاصل نماید که اگرر حین بار زدن (یا تخلیه) یک محموله باشد و کار جدیدی همزمان از راه برسد، بر اساس اولویت-های خود میتواند کار فعلی را متوقف سازد و به کار جدید دست بزند یا خیر. همچنین محقق میخواهد بداند که آیا میتوان همزمان با برنامهریزی ظرفیت کامیونها، میتواند مسیریابی بهینه را نیز تعیین نماید. و سوال سوم آن است که اگر تراکم داخلی در سکوها در حال وقوع است، چه روشهایی میتوانند به خالی شدن سکوها و افزایش وسایل حمل-ونقل داخل سکوها کمک بیشتری نماید تا در نهایت زمان بارگیری و تخلیه کاهش داشته باشد. همین عوامل تحت هدف کاهش زمان تحویل کالا به دست مشتری مفهوم پیدا مینمایند.
بررسی مساله زنجیره تامین الکترونیکی در حالت محدودیت ارسال، موجودی و مسیریابی چندهدفی:
تاکنون مطالعات زیادی بر زنجیره تامین الکترونیکی انجام شده است که غالب آنها تنها درصدد بوداند تا به بررسی و کاهش هزینه پرداخته و از سوی دیگر نیز تنها درصدد بوده اند تا با فرض وجود منابع کافی به بررسی بپردازند. این مطالعه بر اساس محدودیت منابع اعم از حمل، موجودی و سرمایه درصدد است نه تنها هزینه را کاهش داده بلکه رضایت مشتری را نیز به عنوان یک فاکتور موثر در نظر گیرد.
بررسی و ارائه مدل بهینه سازی چندبخشی[۹] فازی با در نظر گرفتن اثر شلاق چرمی و ارزش ناخالص فعلی:
یکی از مهمترین مشکلات زنجیره تامین را میتوان عدم پاسخ به نیاز یا از سوی دیگر، خواب سرمایه در قالب موجودی دانست. این موضوع در غالب تحقیقات با رویکردی کوتاه مدت نگریسته شده است لیکن در برخی مواقع ممکن است این موجودی زمان زیادی روی دست تولید کننده، توزیع کننده، تامین کننده و … بماند. از این رو در این تحقیق سعی خواهد شد تا به کمک متغیرهای فازی، به بررسی اثرشلاق چرمی بر بهینه سازی ارزش خالص فعلی پرداخته شود.
ارائه مدلی برای بررسی اثر تاخیر در لایه های مختلف زنجیره تامین چندبخشی و بهینه سازی پایدار آن به منظور مقابله با اثر شلاق چرمی:
مسئله ای که در بسیاری از زنجیره های تامین به عنوان نکته ای منفی در نظر گرفته میشود، تاخیر است. در این شرایط فرض بر این است که تاخیر موجب ناکارآمدی سیستم میشود لیکن میتوان بسیاری از مواقع بخصوص در بازار ناآرامی که پدیده شلاق چرمی رخ میدهد، این امر را دارای نقشی کلیدی دانست. این تحقیق درصدد است با بررسی ابعاد مختلف نقش شیوه سفارش گذاری و تاخیرات حساب شده، سیاستی پایدار برای درخواست محصولات ارائه نماید.
استفاده از مدلسازی بازیهای چندسطحی[۱۰]برای تعیین تعادل در زنجیره با در نظر گرفتن اثر شلاق چرمی:
بازیگران مختلفی میتوانند در یک زنجیره حضور داشته باشند. اگر آنها در یک توافق جامع حضور نداشته باشند و به عبارت سادهتر نتوانسته باشند با یکدیگر به صورت استراتژیک متحد شوند، آنگاه منافع متفاوت و متضادی خواهند داشت که سبب خواهد شد نوعی بازی چندسطحی بین آنها شکل گیرد. در این شرایط سوال اصلی آن است که چه میزان موجودی تعادلی باید در هر لایه وجود داشته باشد تا همگان راضی شده و در عین حال زنجیره دچار کمترین نوسان ممکن شود.
انتخاب تامین کننده بر اساس رویکرد تصمیم گیری چندمعیاری و نیز برنامه ریزی آرمانی برای بهبود عملکرد و تخصیص:
مساله انتخاب تامین کننده یکی از مهمترین مسائل در زنجیره تامین است و بسیار در مورد آن صحبت شده است. با این وجود مطالعات کمی وجود دارند که توانستهاند این مساله را با مساله مجاور خود عجین بدانند؛ به عبارت بهتر، باید بتوان علاوه بر شناسایی و انتخاب تامین کننده، به نحوی تخصیص امور و کارها انجام پذیرد که حداکثر عملکرد زنجیره رخ دهد. به عنوان مثال اگر زنجیرهای بخواهد ۳ نوع کالا تولید نماید و لازم باشد تا برای این اقلام تامین کننده (ها) انتخاب نماید، اولاً باید بر اساس بسیاری از شاخصها به بررسی شایستگی تامین کنندگان کاندید بپردازد (استفاده از تصمیم گیری چندمعیاری) و نیز باید بتواند با وجود محدودیتهای مختلف و متضادی (همانند محدودیت بودجه، زمان تحویل، فاصله از تامین کننده و …) که در زنجیره وجود دارند، کارها را بدانها تخصیص دهد. چنین مطالعه ای میتواند به طور همزمان این دو مبحث را در کنار هم بررسی نماید.
ارائه مدلی جهت انتخاب تامین کننده چابک و مناسب برای در نظر گرفتن ضرورتهای زنجیره تامین سبز و محدودیت های محیط زیستی به کمک DEMATEL فازی:
امروز محدودیتهای سازمان حفاظت از محیط زیست در هر کشوری به یکی از جدیترین چالشهای فراروی هر تامینکننده و در سطح کلان بر زنجیره تامین تبدیل شده است. با توجه به بسیاری از ویژگیهای زنجیره تامین سبز که سبب رضایتمندی مشتری، جامعه و نهادهای نظارتی قلمداد میشود، میبایست هر دو سوی امر را که ایجاد محدودیت (توبیخ بابت رعایت نکردن استانداردهای زیت محیطی) و نیز تشویق (بایت رعایت استانداردهای بیشتر و بهتر از حداقل ها) را در نظر گرفت. برای این منظور از ابزار DEMATEL فازی استفاده خواهد شد که خود نیز بر مبنای یک رویکرد بیم و امید استوار است. در این زمان بُعد دیگری به نام چابکی مدنظر قرار خواهد گرفت تا بتوان همزمان تامین کنندهگان را از این دو جنبه سنجید.
در نظر گرفتن انتخاب تامین کننده به کمک TOPSIS فازی و ارائه مدلی چندهدفه برای در نظر گرفتن استانداردهای زنجیره تامین سبز و تخصیص بهینه تقاضا به تامین کننده:
سوالی که مطرح میشود این است که آیا تنها باید از یک جنبه به زنجیره تامین نگریست یا باید ابعاد مهمتر و الزامی را در این زمینه نیز مدنظر قرار داد؟. در چنین شرایطی به صورت یکپارچه و همزمان از دو مفهوم تصمیمگیری چندمعیاری و مدلسازی ریاضی استفاده خواهد شد تا بتوان پاسخی به این موضصوع داد که کدامین تامین کننده، به چه میزان تقاضا بدان تخصیص یابد و کدامین استانداردها را رعایت نماید ، خواهد بود.
برای دریافت موضوعات جدیدتر و کامل تر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
ضمنا این بخش تازه افتتاح شده است و در آینده نزدیک پربارتر خواهد بود. پس دوباره به ما سر بزنید.
[۱] Perishable
[۲] Crisp number
[۳] preemption
[۴] Routing problem
[۵] Congestion
[۶] Differentiation points
[۷] Make to order (MTO)
[۸] Make to stock (MTS)
[۹] Multi-echelon
[۱۰] Multi-level
کلمات کلیدی: بانک موضوع پایان نامه زنجیره تامین -بانک موضوعات پایان نامه زنجیره تامین – موضوع پایان نامه زنجیره تامین -موضوع جدید پایان نامه زنجیره تامین -موضوعات پایان نامه زنجیره تامین – موضوعات جدید پایان نامه زنجیره تامین.