بررسی نقش و اثر جریان اطلاعاتی بین خرده فروش، عمده فروش و تولید کننده (در شرایط ساخت و نگهداری[۱]) در یک زنجیره[۲]: مطالعه موردی در شرکت سایپا:
سوالی که در با وجود ایجاد و توسعه انواع سیستم های اطلاعاتی حسابداری و ارتباطی وجود دارد، این واقعیت است که هنوز جریان اطلاعاتی وقتی به خوبی در زنجیره ایجاد نمیشود، چگونه میتوان تولید مناسب را برنامه ریزی نمود؟. این تحقیق درصدد است خط تولیدی را فرض نماید که همانند شرکت سایپا درصدد است تا بخشی را تولید تا حد مشخصی تکمیل نماید و سپس انبار نماید تا بر حسب تقاضای بازار، بقیه عملیات را انجام داده و ارائه نماید؛ سوالی که پیش روی این تحقیق است بر این منوال است که اگر اطلاعات به درستی و بدون اغتشاش از خرده فروش به عمده فروش و به طور مناسب به تولید کننده برسد، تصمیمات تولید و انبارش به چه نحو است و در صورتی که این اطلاعات دارای نقصان باشد، تصمیمات باید چگونه اتخاذ شوند. با وجود تشابه بین این تحقیق و مقاله لی و ژانگ (۲۰۱۵)، در نظر گرفتن چندین محصول و نیز تعیین قیمت در دو حالت فروش محصول نیمه آماده و آماده شده در قالب یک مدل دو هدفی، به نوآوری های این تحقیق خواهد افزود.
ارائه یک مدل تولید-توزیع با در نظر گرفتن تقاضای غیرقطعی در بازار قطعات یدکی[۳]:
نگرانی اصلی در زمینه قطعات یدکی آن است که اگر تقاضای بازار به شدت بالا باشد، نمیتوان لحظه ای تامل نمود و انبارها باید مورد توزیع قرار گیرند و در صورتی که تقاضا نباشد، باید تولید در کمترین شرایط باشد تا بتواند با انبارش زیاد و نیز هزینه خواب سرمایه مواجه نشود. در چنین شرایطی سوال دومی مطرح می شود مبنی بر اینکه طراحی شبکه توزیع و میزان توزیع در هر مقطع به چه نحوی باید یعنی اولاً شبکه دارای چه توپولوژیای باشد و در هر مقطع چگونه با این شبکه رفتار شود.
بررسی اثر تسهیم اطلاعات و هماهنگ سازی موجودی در زنجیره برای مقابله با اثر شلاق چرمی[۴]:
همواره نباید مسئولیت تولید و نگهداری موجودی را بر عهده تولید کننده انداخخت و می توان زنجیره را به نحوی طراحی نمود که هر یک از حلقه های زنجیره، مقداری موجودی نگهداری نماید. بحث برنامه ریزی تولید، برنامه ریزی تهیه منابع از تامین کنندگان، توزیع بین خرده فروشان و نیز لجستیک معکوس در این تحقیق به صورت یک مدل چندسطحی ارائه خواهد شد. در نظر گرفتن اثر شلاق چرمی سبب خواهد شد تا به طور ویژه به بهینه سازی نحوه مقابله با این پدیده از طریق مدیریت موجودی در کنار سایر هزینه ها پرداخت.
[۱] Make-to-order and make-to-stock (MTS-MTO)
[۲]مبتنی بر مقاله
Tian Li, Hongtao Zhang. Information sharing in a supply chain with a make-to-stock manufacturer. Omega, Volume 50, January 2015, Pages 115–۱۲۵
[۳]مبتنی بر مقاله
G. Reza Nasiri, , Rohollah Zolfaghari, Hamid Davoudpour. An integrated supply chain production–distribution planning with stochastic demands. Computers & Industrial Engineering. Volume 77, November 2014, Pages 35–۴۵٫
[۴]مبتنی بر مقاله
Francesco Costantino,Giulio Di Gravio, Ahmed Shaban, Massimo Tronci. The impact of information sharing and inventory control coordination on supply chain performances .Computers & Industrial Engineering Volume 76, October 2014, Pages 292–۳۰۶
کلمات کلیدی: بانک موضوع پایان نامه مدیریت زنجیره تامین ,بانک موضوعات پایان نامه مدیریت زنجیره تامین ,موضوع پایان نامه مدیریت زنجیره تامین ,موضوع جدید پایان نامه مدیریت زنجیره تامین ,موضوعات پایان نامه مدیریت زنجیره تامین ,موضوعات جدید پایان نامه مدیریت زنجیره تامین, زنجیره تامین, مدیریت زنجیره تامین.