مدل SCOR سالیان متمادی است که به عنوان روشی جهت عارضه یابی زنجیره تامین استفاده میشود. با این وجود، ایراداتی از جمله درنظر نگرفتن استراتژی و نیز حرکت به سمت تعالی مجموعهها نیز بدان وارد شده است. این تحقیق درصدد است با ارائه یک مدل ریاضی، نه تنها این رویکرد را با مدل کارت امتیازی متوازن عجین نموده بلکه درصدد است مسیر بهبود را بر اساس مدل تلفیقی بدست آمده، مدیریت نماید. استفاده از الگوریتمهای فارابتکاری و نیز شاخصهای کیفی زنجیره میتواند تاثیر مناسبی در ایجاد نآوری در این حوزه داشته باشد.
فلسفه مدیریت کیفیت جامع[۱] در بازار پر رونق کیفیت در دهههای پایانی قرن بیستم شکل گرفت و پیرو آن تا به امروز، مطالعات متعددی در این حوزه به انجام رسیده است. دمینگ[۲] به عنوان بنیانگذار اصلی این فلسفه معتقد است که میبایست اصول مختلفی در این حوزه رعایت شوند که همگی حول یک هدف هستند و آن هم جاری شدن فرهنگ کیفیت و بهبود مستمر در سازمانها است. به واقع مدیریت کیفیت جامع معتقد است که در تمامی کارها، تصمیمات و اقدامات باید اولویت اصلی سازمان، کیفیت باشد؛ کیفیتی که بتواند مزیت رقابتی ایجاد نموده و نتایج خویش را در قالب مفاهیمی چون سهم بازار، جذابیت محصول و سود خالص به رخ رقیبان کشد.
مطالعات مختلف در سالیان اخیر به دنبال این واقعیت هستند که الگوهای جامعی برای سیستمهای مدیریت کیفیت جامع ارائه نمایند تا اولاً بتوانند با انواع پیچیدگیهایی که حاصل تنوع محصول، تنوع منابع تامینکننده و … است در سازمان خویش مقابله نموده و ثانیاً به دنبال برطرف نمودن ریشههای اصلی نه تنها در درون سازمان بلکه در درون زنجیره تامین خویش باشند.
این تحقیق درصدد است تا به مطالعه نحوه طراحی الگوی یکپارچه مدیریت کیفیت جامع برای قطعات یدکی مختلف بپردازد. از این رو در تلاش است تا به در نظر گرفتن جوانب مختلف و دیدگاههای متنوع پرداخته و با نگاهی همه جانبه سعی خواهد نمود. با لحاظ این واقعیتها و شرایط خاص قطعات مختلف (شامل شیوهها و فرآیندهای تولید، تخصصها، منابع تامین و …) به صورت ویژه در زمینه قطعات یدکی به ارائه طرح جامعی بپردازد.
سازمانهای امروزی بر خلاف سازمانهای سنتی به این باور رسیدهاند که میبایست دائماً خود را در چرخه بهبود قرار دهند و مبتنی بر منطق دمینگ، برای خود برنامه دائمی و مستمر داشته باشند. جوانب مختلفی میتواند در ارزیابی عملکرد و نیز برنامهریزی رعایت گردد که یکی از مفاهیم موثر در ادبیات را میتوان مبتنی بر رویکرد ارزیابی عملکرد متوازن[۳] دانست. این رویکرد قادر است تا چهار بُعد مختلف مالی، مشتری، فعالیت و آموزش (رشد) را برای هر سیستم یا زیرسیستمی مورد سنجش قرار دهد. با این وجود همواره در مسائل این حوزه شاخصها و معیارهای بسیار متنوعی میتواند برای بررسی این ابعاد مورد استفاده قرار گیرد که تصمیمگیرندگان ارشد را دچار سردرگمی مینماید. برای این منظور لازم است بنابر سازمان و سیستم در حال مطالعه، شاخصهای محتمل شناسایی و بر اساس منطقی محکم، موثرترین آنها شناسایی و مورد ارزیابی قرار گیرند. سیستم مدیریت کیفیت به عنوان یکی از سیستمهای موثر در تحویل محصول یا خدمت با کیفیت نقشی غیرقابل انکاری خواهد داشت. این سیستم به عنوان نماینده تفکر مدیریت کیفیت میتواند مورد سنجش عملکرد قرار گیرد و از این رو لازم است تا در دو فاز متوالی ولی مستقل، ابتدا عوامل موثر در این حوزه بر مبنای تکنیک TOPSIS و به مدد مفاهیم BSC، شناسایی و رتبهبندی شوند و پس از آن در دومین گام، لازم است تا مبتنی بر روش ANP به بررسی و پیشبینی عملکرد آتی سیستم بر اساس مقادیر و تجارب گذشته پرداخت. خروجی این تحقیق میتواند به عنوان یک ارزیابی جامع از وضعیت سیستم مدیریت کیفیت در نظر گرفته شود که توان آیندهنگری و ایجاد بهبود را به مسئولین متولی کیفیت ارائه خواهد نمود.
سیستمهای مدیریت کیفیت گرچه در ظاهر امر با مطالعات آماری و کمی در مورد محصولات به شهرت رسیدهاند لیکن هنگامی که به فلسفههایی چون مدیریت کیفیت جامع نگریسته میشود، این امر به ذهن تبادر مییابد که ارزش این چنین سیستمهایی ریشه در بنیان فکری سازمان داشته و نه تنها محصولات را دائماً بازرسی مینماید بلکه انواع فرآیندها، واحدها و حتی تصمیمات را به چالش خواهد کشید و به عبارت بهتر، همگان را وادار به تفکری درست و در جهت رشد و پیشرفت هدایت خواهد نمود. ارزیابی عملکرد این سیستم که خود متولی بهبود در سازمان است به مثابه سلامت پزشکی است که در صورت سلامت خویش میتوان انتظار هر نوع تحول مثبتی را داشت و اگر به بیماری دچار شود میبایست از کارآیی آن چشم پوشید و حتی در انتظار بروز خطاهایی محرض از آن بود.
به مدد روشهای ارائه شده میتوان ابتدا سلامت این سامانه را در بوته آزمایش گذاشت و برای بهبود آن، روشهای مختلفی را به مدد پیشبینی آتی مورد بررسی قرار داد.
[۱] Total Quality Management (TQM)
[۲] Deming
[۳]Balanced-Score card
برای دریافت موضوعات جدیدتر و کامل تر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
ضمنا این بخش تازه افتتاح شده است و در آینده نزدیک پربارتر خواهد بود. پس دوباره به ما سر بزنید.
کلمات کلیدی: بانک موضوع پایان نامه مدیریت کیفیت -بانک موضوعات پایان نامه مدیریت کیفیت – موضوع پایان نامه مدیریت کیفیت -موضوع جدید پایان نامه مدیریت کیفیت -موضوعات پایان نامه مدیریت کیفیت – موضوعات جدید پایان نامه مدیریت کیفیت.