در حال حاضر يکي از مشکلات نان، کيفيت آن مي باشد که تاثير قابل ملاحظه اي در بروز ضايعات آن دارد. نان سنگک در ميان نان هاي سنتي ديگر، به لحاظ ارزش غذايي و ويژگي هاي حسي از جايگاه خاصي برخوردار است، ولي متاسفانه به دليل سرعت بالاي روند بياتي از ماندگاري کوتاهي برخوردار مي باشد. روشهاي تولید، روشهاي بسته بندي و نگهداري از وقوع آن جلوگیري شود. علت بیات شدن نان را در اوایل از دست دادن آب آن می دانستند و ثابت شده که مقدار آب آزاد در نان بیات شده کمتر است. در حالی که بعدها ثابت شد که حتی در صورت نگهداري در شرایط مرطوب هم نان بیات می شود. برخی دیگر از متخصصین بیات شدن نان را نوعی تغییر سیستم کلوئیدي مانند آنچه که در اثر مرور زمان در ژلها ایجاد شده و موجب تبدیل آنها به حالت جامد می شود و یا موجب دو فاز شدن سیستم هاي کلوئیدي مایع می گردد دانسته اند.