همراهان عزیز از این پس بخش جدیدی را در گروه طلوع برای شما مهیا کردیم با عنوان روش تحقیق با رویکرد پایان نامه نویسی تقدیم به تمام جویندگان راه علم و دانش.
و تقدیم به آنان که:
اهل «یافتن» اند؛ نه اهل «بافتن»،
همان کسانی که متواضعانه معترفند:
«حقیقتی را یافته اند، نه کل حقیقت» را
علم مدیریت، زاییده تفکر در عصر مدرن است. از نگاهی دیگر، حقیقت علم مدیریت را می توان نظریه پردازی و تکنیک سازی برای تحول انسان و سازمان برای بهره وری (اثربخشی + کارآیی) بیشتر دانست.
آثار این تحول در کاهش هزینه های اضافی، کوتاهتر شدن زمان انجام کارها، کمیت بیشتر و کیفیت بالاتر محصول (کالا و خدمات) پدیدار می شوند، هر یک از این آثار، نشانه های قابل سنجش بهره وری هستند.
می توان فعالیتهایی را که در حوزه ی سازمان و مدیریت انجام می پذیرد، به سه دسته کلی تقسیم کرد:
پژوهش در سازمان می تواند برای شناخت بهتر شرایط، ایجاد راه حل برای مسایل یا بهره گیری از ظرفیت ها، یا همه اینها انجام شود.
می توان پژوهشهایی را که در حوزه سازمان و مدیریت انجام می گیرد، به دو نوع کلی تقسیم کرد:
پژوهش درون سازمانی: گاه توسط مدیران یا بخش پژوهش سازمان، نیاز هایی در قالب پروژه هایی تعریف می شود و گروهی از کارشناسان سازمان به طور مستقل، یا با همکاری پژوهشگران حقیقی و حقوقی برون سازمانی، پژوهش هایی را در باره آنها انجام می دهند.
پژوهش های برون سازمانی: پژوهشهایی هستند که سازمان ها با استفاده از ظرفیت ها و امکانات بیرونی انجام می دهند. انجام این گونه تحقیق ها در چند حالت کلی زیر قابل دسته بندی هستند:
در دیدگاه بسیاری از مدیرانی که سبک «عملگرا» دارند و موفقیت را بیشتر در انجام امور عملیاتی در کوتاه مدت می ببینند، پژوهش های سازمانی، ضروری به نظر نمی رسد. آنها پژوهش را هزینه زا و بی ارزش می دانند و مدیریت را امری ذاتی می دانند.
غالب پژوهش گران ایرانی در حوزه سازمان را می توان در دو دسته کلی بر روی یک پیوستار جای داد:
دسته اول : پژوهشگران مدگرا
این گروه بیشتر مسایل و موضوع های پژوهش خود را بر اساس «زمان تقویمی» انتخاب می کنند. و دلخوشند که پژوهش آنها، بر اساس جدیدترین نظریه های علمی انجام گرفته و آخرین نظریه ها را در انجام پژوهش خود به کار می گیرند.
معمولاً پژوهش های این گروه دچار آسیب های زیر می شود:
الف) غیر قابل فهم بودن حاصل پژوهش برای مدیران و مجریانی که عملگرا هستند و با نظری های علمی آشنایی چندانی ندارند.
ب) عدم ارایه به موقع نتیجه های پژوهش و از دست رفتن تأثیر گذاری بر فرآیند های تصمیم گیری
ج) پر هزینه شدن پژوهش ها به نسبت دستاوردهای آنها
دسته دوم: پژوهشگران مونتاژی
گروهی هستد که ابتدایی ترین و ضروری ترین اصول پژوهش علمی را رعایت نمی کنند و با این عدم دقت ها، اعتبار فعالیت های خود را زیر سوال می برند.
لطفا برای دریافت آخرین اخبار و مطالب سایت عضو کانال تلگرام شوید.
آدرس کانال گروه تحقیقاتی طلوع:
ضمنا توجه داشته باشید موارد تکمیلی این آموزش ها در کانال گروه تحقیقاتی طلوع ارائه شده است.