مطالب آموزشی مهندسی عمران - مدیریت ساخت
تعاریف پروژه | ویژگی های پروژه
دسامبر 13, 2016
مطالب آموزشی ادبیات و زبان انگلیسی
Definition of language learning strategies
دسامبر 13, 2016
مطالب آموزشی مهندسی عمران - مدیریت ساخت

مطالب آموزشی مهندسی عمران - مدیریت ساخت

تاریخچه مدیریت پروژه

دراوایل دهه ۵۰ میلادی، شخصی به نام «E.l DuPont de Nemours» با همکاری نیروی دریایی امریکا یک کارمشترک مدیریت پروژه (با ترکیب یک نمودار برنامه ریزی پروژه و جدول زمان بندی رایانه ای) رابه انجام رساندند. این دو کارخود را با دو پروژه مجزا و دو تیم مستقل ولی باهدف یکسان آغاز نمودند. هدف آنها بهینه نمودن برنامه ریزی، زمان بندی و هماهنگی پروژه ها بود. هرچند نگرش آنها بر پروژه ها شباهتی به یکدیگر نداشت ولی درنهایت به این جمع بندی رسیدند که باید نحوه برنامه ریزی و فنون زمان بندی خود را به نحوی بهینه کنند تا از منابع نیروی انسانی، مواد و ابزار خود بتوانند بهترین استفاده را ببرند.

سیستم DuPont، روش مسیربحرانی نام گرفت. هدف این روش بهینه نمودن بازدهی، زمان بندی و هزینه های پروژه های مهندسی بود. با استفاده از این روش انجام پروژه ها تا یک سوم و هزینه ها نیز به مقدار قابل توجهی کاهش یافت. در همان هنگام، نیروی دریایی سیستمی را برای برنامه ریزی و هماهنگی کارهای بیش از ۳۰۰۰ پیمانکار و شرکتهای طرف قرارداد خود ابداع نمود. این پیمانکاران و شرکتها مشغول تهیه و تولید نوعی موشک زیردریایی مجهز به کلاهک اتمی به نام Polaris بودند. سیستم ابداعی ایشان فن بازنگری و ارزشیابی برنامه نام گرفت. بکارگیری این سیستم تولید موشک فوق را ۲ سال جلو انداخت.

موفقیت این دو سیستم، دیگران را بر آن داشت تا روش های دیگری ابداع کنند نام برخی از این روش ها عبارتنداز: روش ارزیابی پروژه، کمترین برآوردهزینه، فن ازشیابی و بازنگری گرافیکی و اخیرا روش ترسیم پیشنیازی. دو روش CPM و PDM بیشترین مقبولیت را داشته اند. اولی درمیان مدیران و دومی در میان تولیدکنندگان نرم افزار. این روشهای نموداری جایگزین نمودار میله ای می­گردند. روش نمودار میله ای یک روش سنتی با ترکیب فازهای برنامه ریزی و زمان بندی است. روش برنامه ریزی شبکه ای یا گرافیکی وظیفه برنامه ریزی را از زمان بندی جدا نموده تا کنترل و نظارت بهتری بر پروژه ها ایجاد شود. وظیفه برنامه ریزی منتج به نمودار شبکه یا نمودار برنامه ریزی شده و وظیفه زمان بندی یک جریان محاسباتی دستی یا رایانه ای است که براساس نمودار برنامه ریزی بدست می آید.

فرآيند مديريت پروژه

پروژه ها داراي اندازه ها و انواع مختلف هستند، از ساخت ايستگاه هاي فضايي تا نصب سيستم هاي اطلاعاتي جديد. با اين حال عناصر اساسي مديريت پروژه در همه آنها يكي است. اين عوامل و عناصر معمولا در يك فرآيند چهار مرحله اي بررسي مي شوند:

  1. تعريف و سازماندهي پروژه
  2. برنامه ريزي پروژه
  3. مديريت اجراي پروژه
  4. اختتام پروژه
TMRG
گروه تحقیقاتی طلوع با هدف ارائه آموزش و مشاوره با روش های نوین در زمینه رشته های علوم انسانی، علوم پایه و رشته های فنی و مهندسی پایه گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.