یکی از منابع آلاینده شهری، رواناب های شهری است. در شهر شیراز عمده سیلاب شهری توسط کانالهای کوچک و لوله های منتهی به رودخانه خشک جمعآوری شده و سپس بدون هیچگونه تصفیه یا احیاء به دریاچه مهارلو انتقال می یابد.
سیلابهای شهری و تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آن به عنوان یک پدیده طبیعی همچون سایر پدیدهها به مدد برنامهریزی و مدیریت صحیح، قابل پیش بینی و کنترل میباشد. به طوریکه از یک سو خسارتهای آن را میتوان به حداقل رسانید و از سوی دیگر با احیای سیلاب شهری بخشی از نیاز به آب را برطرف نمود.
کیفیت سیلابهای شهری تابعی از عوامل مختلف است. در شروع بارندگی، بسیاری از آلودگیهای هوا در قطرات باران حل میشوند. همچنین به علت مومنتوم موجود در قطرات باران، از برخورد آنها به سطوح آلوده شهری مثل خیابانها، پشت بام و نمای منازل فرسایش ایجاد می شود. در نهایت این فعل و انفعالات منشا ایجاد مواد معلق و محلول مختلفی میگردد و به آلوده شدن سیلابهای شهری میانجامد. این سیلابها همچنین تاثیر قابل توجهی از نظر فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بر آب و خاک پذیرنده خواهند داشت.
در اثر جریان سیلاب آلوده شهری و انتقال طیف گستردهای از آلایندههای مختلف به محیط های آبی و خاکی به صورت معلق و محلول، عدم توازن اکولوژیکی در محیط زیست ایجاد می شود. در بسیاری از تحقیقات انجام شده در محل تزریق سیلاب به زمین مشاهده شده است که کیفیت آبهای زیرزمینی نیز توسط آلایندههای مختلف موجود در سیلاب شهری بدون در نظر گرفتن تمهیدات خاص، تهدید می شود.
در زمینه کنترل آلودگی ناشی از سیلاب شهری همگی بر این باور هستند که بایستی در نزدیکترین محل تولید آلودگی یعنی جایی که آلودگی از سطوح غیرقابل نفوذ شسته می شوند، این آلودگیها مهار شوند و اجازه حرکت به سمت منابع آب پایین دست یا حوضه های دیگر را نباید داد.