مطالب آموزشی مهندسی برق
انرژی خورشیدی | کاربردهای غیر نیروگاهی انرژی خورشیدی
دسامبر 8, 2016
مطالب آموزشی مهندسی برق
لزوم کنترل ولتاژ در شبکه های توزیع
دسامبر 8, 2016
مطالب آموزشی مهندسی برق

مطالب آموزشی مهندسی برق

سیستم های فتوولتائیک

پدیده تبدیل مستقیم انرژی فوتون­های نور به ولتاژ و جریان فتوولتائیک نامیده می­شود. یک فوتون نور با طول موج مناسب و انرژی کافی می­تواند منجر به آزادسازی الکترون از اتم خود شود و اگر هم زمان با آن یک میدان الکتریکی به آن ماده اعمال شود، این الکترون­های آزاد شده قادر به تولید جریان الکتریکی خواهند شد . در صنعت، تولید برق از طریق دریافت تابش نور بوسیله سلول­های فتوولتائیک صورت می­گیرد. بیش از ۸۵ درصد سلول­های فتوولتائیک یا سلول­های خورشیدی برای کاربرد زمینی مبتنی بر فناوری ویفر سیلیکنی ساخته می­شوند. هنگامی که نور وارد این کریستال­ها می­شود، بارهای مثبت و منفی ایجاد شده (در اثر آزاد شدن الکترون از اتم) اختلاف پتانسیلی ایجاد می­کنند که در صورت کامل شدن مدار، جریان الکتریکی مستقیم ایجاد می­شود.

كاربردهاي سلول‌هاي فتوولتائيك

از جمله موارد کاربرد سلول‌هاي فتوولتائيك عبارتند از: تأمين انرژی مورد نياز حصارهاي الكتريكي، تأمين روشنايي مناطق دور افتاده، سيستم‌هاي مخابراتي از راه دور، پمپاژ كردن آب، سيستم‌هاي تصفيه آب، تأمين برق مناطق روستايي، ماشين حساب، ساعت و اسباب‌بازي‌ها، سيستم‌هاي اضطراري، يخچال‌هاي نگهداري واكسن و خون براي مناطق دورافتاده، سيستم‌هاي تهويه استخرها، ماهواره‌ها و تجهيزات فضايي.

به طور كلي كاربردهاي سلول‌هاي فتوولتائيك را مي‌توان به سه دسته طبقه‌بندي نمود:

  • كاربردهاي متصل به شبكه
  • كاربردهاي منفصل از شبكه
  • كاربردهاي سيستم‌هاي پشتيباني
TMRG
گروه تحقیقاتی طلوع با هدف ارائه آموزش و مشاوره با روش های نوین در زمینه رشته های علوم انسانی، علوم پایه و رشته های فنی و مهندسی پایه گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.