در كشور ما هم مدتهاست كه صحبت از برون سپاري به شكلي جدي مطرح شده است. مطالعه برنامه هاي اخير توسعه كشور و به ويژه برنامه چهارم توسعه نشان ميدهد كه دولتمردان نيز به ضرورت توجه بيش از پيش به اين استراتژي واقف شده و در جهت كوچك سازي و كاهش تصدي گري، اين مفهوم را در دل برنامه هاي توسعه كشور جاي داده اند. رفتار بسياري از سازمانهاي كشورمان اعم از خصوصي و دولتي در سالهاي اخير نيز نشان از توجه به مقوله برون سپاري در كشورمان دارد.
در كشور ما اغلب از زاويه سازماني كه قصد برون سپاري فعاليتهاي خود را دارد به اين موضوع توجه شده است .در حالي كه مي توان از زاويه سازماني كه قصد دريافت خدمات برون سپاري شده را دارد نيز به موضوع نگاه كرد. در اين صورت با توجه به فرصتهاي موجود خدمات برون سپاري شده توسط شركتهاي منطقه اي و بين المللي در بازارهاي منطقه اي، اهميت موضوع بسيار بيشتر ميشود(طالبی و کرمی،۱۳۸۹).
واقعيت اين است كه بررسي تجربه برون سپاري در كشور ما نشان ميدهد كه علي رغم دستاوردهاي مثبت، متاسفانه به دلايلي در برخي موارد اين امر باعث بروز مشكلات و مسائلي در سطح بنگاه و همچنين در سطح كلان كشور شده و لذا اهداف از پيش تعيين شده حاصل نشده است. بسياري از دلايل را براي بروز اين مشكلات و در برخي موارد بحران حاصله، ميتوان برشمرد. سازمانها تاثير برون سپاري را روي نيروي انساني، فرايندها، روشها و ابزارها و در يك كلام ساختارها و رفتارهاي خود، آنگونه كه هست در نظر
نميگيرند و اقدام به برون سپاري ميكنند. انجام برون سپاري بدون تحليل اين مسايل، ريسك آن را افزايش ميدهد و درخيلي موارد به فاجعه تبديل ميشود. تعهد نداشتن مديريت ارشد، انتخاب نادرست فعاليتها براي برون سپاري، فقدان يك برنامه جامع و منسجم ارتباطات، دانش ضعيف در مورد متدولوژي هاي برون سپاري، شكست در تشخيص ريسك هاي كسب و كار، شكست در دستيابي به ارائه دهندگان خدمت كه حرفه اي باشند، تخصيص نيافتن مناسب ترين منابع داخلي براي پروژه برون سپاري، تهيه نكردن مناسب درخواست براي پيشنهاد (RFP)، تشخيص نادرست تاثير تفاوتهاي فرهنگي سازمانها، عدم اتخاذ يك رويكرد برد-برد در رابطه با ارائه كننده خدمت، نداشتن برنامه رسمي و مشخص نظارت، وجود محدوديتهاي محيطي در رابطه با قوانين و مقررات و به طور كلي مهيا نبودن زيرساختهاي لازم، از جمله دلايل شكست پروژه هاي برون سپاري در كشور ماست.
1 Comment
سلام
به نظر من برون سپاری پروژه ارتباط تنگاتنگی با به رسمیت شناخته شدن کسب و کارهای فریلنسری داره . وجود پلتفرمهای فریلنسری می تونه خیلی کمک کننده باشه به این ترتیب مدیران راحتر به فریلنسر ها اعتما می کنن و فرآیند برون سپاری هم تسهیل میشه. وجود پلتفرم های فریلنسری می تونه خیلی توی این زمینه کمک کننده باشه