در مستند سازی به سبک شیکاگو که اساساً در کارنوشت های مربوط به تاریخ و سایر حوزه های علوم انسانی به کار می رود، به دو صورت شماره گذاری و الفبایی عمل می شود..
در نظام شماره گذاری، مستندسازی و ذکر منبع در درون متن و پانوشت انجام می گیرد.
نمونه فارسی:
نمونه انگلیسی:
در سبک منبع نویسی الفبایی شیکاگو، فهرست منابع مورد استفاده و مشورتی در پایان کارنوشت یا مقاله به صورت الفبایی ذکر می گردد.
مستند سازی کتاب ها: ابتدا نام خانوادگی و نام مولف یا ویراستار را بیاورید؛ بعد عنوان کتاب و در صورت داشتن عنوان فرعی بعد از دو نقطه آن را بیاورید و سپس اطلاعات مربوط به ناشر را که شامل مکان نشر: نام ناشر، و سال نشر است، ذکر کنید.
نمونه فارسی:
نمونه انگلیسی:
اگر از فصل ها یا بخش هایی از کارهای ویراستاری شده ای که فصل ها یا بخش ها دارای عنوان منفرد و مولف جداگانه ای بود ، استفاده کردید ابتدا نام خانوادگی و نام مولف آن بخش را بیاورید و نقطه بگذارید، بعد عنوان آن بخش یا فصل را درون گیومه بنویسید و آنگاه نقطه بگذارید و بعد از نقطه واژه ی “در” در فارسی و “In” در انگلیسی را گذاشته عنوان اثر اصلی را بنویسید و بعد کاما گذاشته و نام ویراستار را بیاورید و در پایان اطلاعات مربوط به ناشر را ذکر کنید.
نمونه فارسی:
کیزر، ارنست. ” ادبیات هارلم “. یک اجتماع در حال گذر، ویراستاری توسط جی اچ کلارک. نیویورک: انتشارات سیادل، ۱۹۶۴ .
نمونه انگلیسی:
Kaiser, Ernest.” The Literature of Harlem”. In Harlem: A Community in Transition, edited by J.H. Clarke. New York: Citadel press, 1964.
ابتدا نام خانوادگی و نام مولف را بیاورید و نقطه بگذارید، بعد عنوان مقاله را درون گیومه بنویسید و نقطه بگذارید؛ سپس نام نشریه را نوشته و کاما بگذارید و بعد از کاما تاریخ انتشار و شماره ی مسلسل را بیاورید و در پایان شماره ی صفحه را ذکر کنید.
نمونه فارسی:
روزنبلات، لوئیس ام. “نظریه تبادلی: در برابر دوگانه گرایی ها.” کالج اینگلیش ۵۵ (۱۹۹۳): ۸۶- ۳۷۷ .
نمونه انگلیسی:
Rosenblatt, Louise M. ” The Transactional Theory: Against Dualism” . Collage English 55 (1993): 377-86.
ابتدا نام خانوادگی و نام نویسنده را نوشته و نقطه می گذارید و بعد نام برنامه یا اجرا را می نویسید، سپس نقطه گذاشته و نام اجرا کننده یا تهیه کننده و کارگردان را می نویسید، آنگاه نقطه گذاشته و اطلاعات مربوط به اجرا یا پخش و تاریخ و نوع آن را ذکر می کنید.
نمونه فارسی:
چخوف، آنتوان. غول دریا. تاترکورت، شیکاگو، ۵ نوامبر ۱۹۸۱ .
نمونه انگلیسی:
Chekhov, Anton. The sea Gull. Court Theatre, Chicago, 5Novamber 1981.
ابتدا نام خانوادگی و نام مولف را می آورید و نقطه می گذارید؛ بعد عنوان را نوشته و نقطه بگذارید، سپس تاریخ انتشار را آورده آنگاه نشانی و تاریخ دسترسی را آورده و نقطه بگذارید و در پایان نیز تقسیم متن (شماره صفحه یا سایر تقسیمات) را ذکر کنید.
نمونه فارسی:
هرز، یاکوب سی. سیری در اینترنت: ماجراجویی رایانه ای در شبکه. آوریل ۱۹۹۵ .
www/desires.com/ud.html
نمونه انگلیسی:
Herz, Jacub c. Surfing on the internet: A nethead̛ s adventures online. 1995 April. WWW/desires.com/ud.html.2010 April.1-3.
ابتدا نام خانوادگی ونام ارائه دهنده رساله را بنویسید و نقطه بگذارید، بعد عنوان رساله را بیاورید و بعد درون پرانتز اطلاعات مربوط به دانش آموختگی از جمله مقطع، دانشگاه، سال دفاع را بیاورید و پرانتز را ببندید و نقطه بگذارید.
نمونه فارسی:
هوارد، جیمز ای. بنیادهای نظریه ی واج شناسی (رساله ی دکتری تخصصی، دانشگاه واشنگتن، ۱۹۶۷) .
نمونه انگلیسی:
Hoard, James E. on The Foundations of phonological Theory (Ph. D. diss., University of Washington, 1967).