یکی از راهکارهایی که میتوان از آن طریق برای اقشار مختلف جامعه، مسکن فراهم نمود انبوهسازی است. انبوهسازی درواقع شیوهای از ساخت مسکن است که با استفاده از فناوریهای نوین ساختوساز میتوان معیارها و استانداردهای مختلفی مطرح در زمینهی ابنیه را به کار گرفت. از سوی دیگر مسائلی مانند تولید مسکن در شهرهای جدید، استفادهی بهینه از مصالح ساختمانی، اسکان تعداد زیادی از افراد در مساحت کمی از زمین، جلوگیری از اتلاف انرژی و … ازجمله مزایای انبوهسازی است.
عبارت پروژههای انبوهسازی مسکن، در صنعت ساخت، به پروژههایی گفته میشود که در آنها با استفاده از تکنیک های تولید انبوه، به احداث و تولید واحدهای مسکونی پرداخته میشود. میتوان تعریفی را که تمامی ویژگیهای اینگونه پروژهها را شامل میشود بهصورت “طراحی و ساخت واحدهای مسکونی تقریباً استاندارد و تیپ که معمولاً در یک مکان و با طرح یکسان اجرا میشوند”. این واحدهای مسکونی میتوانند شامل ردیف ساختمانهای بههمپیوسته، بلوکهای چندطبقه و برج یا اقامتگاههای منفک یا نیمه منفک باشند.
برترین راهکار تأمین مسکن موردنیاز، تولید صنعتی و انبوهسازی مسکن است. مدیریت پروژههای انبوهسازی مسکن بهمنظور حصول موفقیتآمیز اهداف آنها ازجمله زمان، هزینه و کیفیت تمامشده آنها، مقولهای حائز اهمیت بسیار است.
عوامل خیل در پروژه یا ذینفعان پروژه، اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که بهصورت فعالانه درگیر پروژه شده و عملکرد، نظارت و علایق آنها روی نتایج پروژه تأثیرگذار است. ذینفعان کلیدی در پروژهها معمولاً عبارتاند از مدیر پروژه، مشتریان یا بهرهبرداران، سازمان مجری پروژه، حامیان یا سرمایهگذاران، و سازمانها و نهادهای تأثیرگذار. در پروژههای انبوهسازی میتوان ذینفعان را بهصورت ذیل تعریف نمود.