مطالب آموزشی علوم سیاسی
انواع واقع‌گرایی معاصر | ابعاد فرانظریه واقع‌گرایی
دسامبر 27, 2016
مطالب آموزشی مهندسی عمران - محیط زیست
آلودگي ناشي از فاضلاب­هاي شهري و خانگي
دسامبر 27, 2016
مطالب آموزشی علوم سیاسی

مطالب آموزشی علوم سیاسی

انبوه‌سازی مسکن

یکی از راهکارهایی که می‌توان از آن طریق برای اقشار مختلف جامعه، مسکن فراهم نمود انبوه‌سازی است. انبوه‌سازی درواقع شیوه‌ای از ساخت مسکن است که با استفاده از فناوری‌های نوین ساخت‌وساز می‌توان معیارها و استانداردهای مختلفی مطرح در زمینه‌ی ابنیه را به کار گرفت. از سوی دیگر مسائلی مانند تولید مسکن در شهرهای جدید، استفاده‌ی بهینه از مصالح ساختمانی، اسکان تعداد زیادی از افراد در مساحت کمی از زمین، جلوگیری از اتلاف انرژی و … ازجمله مزایای انبوه‌سازی است.

عبارت پروژه‌های انبوه‌سازی مسکن، در صنعت ساخت، به پروژه‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها با استفاده از تکنیک های تولید انبوه، به احداث و تولید واحدهای مسکونی پرداخته می‌شود. می‌توان تعریفی را که تمامی ویژگی‌های این‌گونه پروژه‌ها را شامل می‌شود به‌صورت “طراحی و ساخت واحدهای مسکونی تقریباً استاندارد و تیپ که معمولاً در یک مکان و با طرح یکسان اجرا می‌شوند”. این واحدهای مسکونی می‌توانند شامل ردیف ساختمان‌های به‌هم‌پیوسته، بلوک‌های چندطبقه و برج یا اقامتگاه‌های منفک یا نیمه منفک باشند.

برترین راهکار تأمین مسکن موردنیاز، تولید صنعتی و انبوه‌سازی مسکن است. مدیریت پروژه‌های انبوه‌سازی مسکن به‌منظور حصول موفقیت‌آمیز اهداف آن‌ها ازجمله زمان، هزینه و کیفیت تمام‌شده آن‌ها، مقوله‌ای حائز اهمیت بسیار است.

ذی‌نفعان در پروژه‌های انبوه‌سازی مسکن

عوامل خیل در پروژه یا ذینفعان پروژه، اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که به‌صورت فعالانه درگیر پروژه شده و عملکرد، نظارت و علایق آن‌ها روی نتایج پروژه تأثیرگذار است. ذینفعان کلیدی در پروژه‌ها معمولاً عبارت‌اند از مدیر پروژه، مشتریان یا بهره‌برداران، سازمان مجری پروژه، حامیان یا سرمایه‌گذاران، و سازمان‌ها و نهادهای تأثیرگذار. در پروژه‌های انبوه‌سازی می‌توان ذینفعان را به‌صورت ذیل تعریف نمود.

  • کارفرمای پروژه (مالک یا سرمایه‌گذار): که بنا به درخواست وی پروژه تعریف‌شده است. کارفرمای پروژه می‌تواند یک سازمان دولتی یا غیردولتی، یک شرکت سرمایه‌گذاری مسکن، و یا یک شرکت تعاونی مسکن باشد.
  • مشتریان یا بهره‌برداران پروژه: گروه مهم دیگر ذینفعان است. این گروه درواقع استفاده‌کنندگان محصول پروژه یا به عبارتی ساکنین هستند، در میزان فروش محصول و متعاقباً در سودآوری پروژه تأثیر دارند.
  • سازمان مجری پروژه: معمولاً در پروژه‌های انبوه‌سازی، با توجه به گستردگی و تخصصی بودن عملیات، یک شرکت به‌عنوان پیمانکار عمومی، اجرای پروژه انبوه‌سازی را برعهده‌گرفته و با استفاده از مشاورین و پیمانکاران جزء، مراحل مختلف چرخه‌ی حیات پروژه را انجام می‌دهد.
  • مدیر پروژه: مدیر پروژه فردی است که کلیه مسئولیت‌های مدیریت پروژه را بر عهده دارد. مدیر پروژه به‌عنوان سرپرست تیم پروژه مهم‌ترین نقش در تصمیم‌گیری‌ها را بر عهده دارد.
  • ارگان‌های تأثیرگذار: ازجمله سازمان‌هایی در پروژه انبوه‌سازی مسکن روی روند اجرای پروژه می‌توانند مؤثر باشند، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، شهرداری، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت تعاون، سازمان تأمین و اجتماعی و دارایی و سازمان محیط‌زیست را می‌توان نام برد.
TMRG
گروه تحقیقاتی طلوع با هدف ارائه آموزش و مشاوره با روش های نوین در زمینه رشته های علوم انسانی، علوم پایه و رشته های فنی و مهندسی پایه گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.