در زمانهای گذشته، از الیاف جهت تقویت ملاتهای ترد و شکننده استفاده میشد که مشهورترین و پرطرفدارترین آن که به علت ارزانی قابل دسترسی بوده و هست، کاه میباشد که برای تقویت آجرهای خشتی و ملات کاهگل در اندودها در قبال ترک خوردگی که بعد از خشک شدن به وجود میآید، به کار رفته و در حال حاضر نیز ارزانترین نوع ملات در مناطق روستایی کشور است.
استفاده از کاه و مخصوصا موی دم اسب و یا بز در بناهای قدیمی ایران به خصوص گنبدها سابقه طولانی و تاریخی دارد که بصیرت و اطلاع صاحبان فن را در مورد الیاف نشان میدهد. کاربرد الیاف فولادی از اواسط قرن اخیر آغاز گردیده و تاریخ دقیقی در مورد استفاده از این روش در دسترس نیست ولی افراد مختلف با استفاده از روشهای متفاوتی نظیر کاربرد تکههای سیم یا بریدههای فلز در داخل بتن، امتیاز این نوع روش را به نام خود به ثبت رساندهاند.
مصری ها از کاه برای مسلح کردن آجرهای گلی استفاده می کرده اند شواهدی هست که در حدود ۵۰۰۰ سال قبل، از الیاف آزبست در ساخت ظروف گلی استفاده شده است. در دهه ۱۹۵۰برای اولین بار در کشور شوروی و بعد درکشور امریکا در سال۱۹۶۰ تحقیقاتی انجام شده که در صورت استفاده از الیاف فولادی در ماتریس شکننده ، تمرکز تنش در محل ترک های بوجود آمده کاهش می یابد.
بتن الیافی در جهان به نام های آرماتورها که معروف به آرماتورهای با الیاف پلاستیکی (FRP) هستند از الیاف مختلفی چون الیاف شیشه ای (GFRP) الیاف آرامیدی (Afrp) و الیاف کربنی (CFRP) در یک رزین چسباننده تشکیل شده اند در دنیا معروف است. همچنین از علم نانو نیز در بتن الیافی و صنعت ساختمان استفاده شده و امروزه استفاده از انواع پلیمر و الیاف در بتن به وسیله علم نانو رونق گرفته است.
این مواد یکی از پر مصرف ترین مواد در مناطق سرد نظیر شمال آمریکا و کانادا و بعضی کشورهای اروپایی است که همراه با آن از سنگدانه های هوا ساز نیز استفاده می شود. کاربرد صفحات با الیاف کربنی برای این تقویت بیشتر رایج گشته و در چندین پل در ژاپن و در بعضی کشورهای اروپایی از آن استفاده شده است. در کشور ژاپن نیز به علت مقاومت در بتن الیافی در برابر خوردگی در پل و دیوار های نما از این نوع بتن الیافی بسیار استفاده می شود.