براساس سند چشمانداز ايران ١٤٠٤ پيشبيني ميشود، ايران سالانه بيش از ٤٠ ميليون گردشگر داخلي و ٢٠ ميليون گردشگر خارجي داشته باشد. صنعت گردشگري پزشكي يكي از اين موارد است. از مجموع افرادي که به عنوان گردشگر وارد کشورها ميشوند، ٧ درصد شامل کساني است که براي درمان و استفاده از مواهب طبيعي به آن كشور سفر ميکنند. در ایران توسعه گردشگری سلامت آنطور که باید و شاید مورد توجه نهادهای متولی امر قرار نگرفته است و به تبع آن در سطح کسب و کار نیز مجموعههای خصوصی فعال و موفق پا نگرفتهاند. تعداد قلیلی نیز که به این مهم پرداختهاند از شکوفایی اقتصادی و تداوم کسب و کار برخوردار نشدهاند (حقیقی کفاش و همکاران، ۱۳۸۹).
ايران با دارابودن آب وهواي مطبوع و طبيعت چهار فصل، جاذبههاي گردشگري تاريخي، مذهبي، طبيعي و فرهنگي، مراکز درماني مدرن و مجهز همراه با منابع انساني متخصص و با شهرت جهاني به ويژه در کشورهاي منطقه، محيط فرهنگي مناسب براي کشورهاي مسلمان، تعداد قابل توجهي از ايرانيان مقيم خارج ايران که متقاضي درمان در ايران هستند، تقاضاي بالاي بيماران کشورهاي منطقه براي درمانهاي نجات بخش، زيبايي و منحصر به فرد هم در شرايط عامل و هم در شرايط تقاضا، از وضعيت مناسبي برخوردار است (ایزدی و همکاران، ۱۳۹۱). تنوع، کیفیت بالا و قیمت پایین خدمات درمانی در ایران با توجه به شرایط و موقعیتهای جغرافیایی ایران در مرزهای کشور، از عوامل مؤثر در جذب گردشگر پزشکی در ایران به شمار میآید. علاوه برآن سابقه درخشان و کهن طب پزشکی و وجود پزشکان ماهر و سرشناس در رشتههای مختلف از عوامل مهم و تأثیرگذار بر جذب گردشگر خارجی در کشور است.
ويژگىهاى سياحتى و زيارتى در ايران از ديگر جذابيتها براى بيماران خارجى به ويژه کشورهای همسایه جهت مسافرت به ايران محسوب مىشود. اين در حالى است كه هزينههاى حملونقل و ترانسفر جهت سفر به ايران با توجه به نزديكی جغرافيايى از ديگر موارد مهم و راهگشا در اين زمينه به شمار میرود. گرايشهاى قوميتى و دينى مشترك در مرزهاى كشور با همسايگان، مزاياى عمده سياسى، اجتماعى، اقتصادى و فرهنگى حاصل شده از جذب گردشگران كشورهاى همسايه و پراكندگى و وجود گسترده مراكز درمانى مجهز در استانهاى مختلف به ويژه شهرهاى مرزى نيز از ديگر نكات حائز اهميت در اينباره به شمار مىرود (جباری،۱۳۸۷).