در زبان انگلیسی ریشه کلمه فورج به معنی نمونهسازی از یک جسم است. در زبان محاوره کلمه فورجری به معنی نمونهسازی دقیق و جعل اسکناس است. گاهی در زبان فارسی واژه آهنگری برای این فرآیند استفاده میشود. البته واژه آهنگری شامل همه روشهای فورج نمیشود و فقط مربوط به یکی از روشهای مختلف شکلدهی فورج در زبان انگلیسی با نام اسمیت فورجینگ است. طبق تعریف، فورج روش ساخت قطعات فلزی با اعمال فشار و ضربه است و در طی فرآیند شکلدهی نباید تغیر حجم اتفاق بیفتد. گاهی قطعه فورج بین دو یا چند ابزار فشاری شکل میگیرد. ابزارهای شکلدهی در فرآیند فورج خواص مکانیکی بالاتری نسبت به قطعات فلزی دارند.
در پروسه ریختهگری، فلز تا دمای ذوب حرارت داده میشود و در حالت مذاب یا مایع درون قالب ریخته میشود، اما در روش فورج قطعه جامد به سبب انرژی حرارتی و مکانیکی حالت قالب را در حالت جامد به خود میگیرد.
استفاده از روش ریختهگری میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد که برخی از آنها عبارتاند از: ابعاد بسیار بزرگ قطعه، پیچیده بودن قطعه و غیره، بهگونهای که معمولاً تنها قطعات تا وزن ۵۰ کیلوگرم قابل شکلدهی به روش فورج میباشند. در حال حاضر قطعات مورداستفاده در صنعت معدن تا ۵۸۰کیلوگرم به روش ریختهگری تولید میشوند که این امکان وجود دارد که قطعات تا وزن ۳ تن نیز تولید شوند.
در مقایسات انجامشده، مشخص شده؛ مقاومت سایشی قطعه فورجشده با سختی ۳۸ تا ۴۲ راکول سی در حدود مقاومت سایش قطعه تولیدشده به روش ریختگی با سختی ۴۶ تا ۵۰ راکول سی بوده است.