سد الكفارات در مصر بيش از سه چهار هزار سال قدمت دارد، در گذشته چون اندازه سدها كوچك بوده، عوارض زیستمحیطی آنها ناچيز بوده است. ولي امروزه با پيشرفت سدسازي و ساخت سدهاي بزرگ، اين پارامتر، مهم و چشمگير شده است. امروزه به علت اهميت محیط زیست، استفاده از انرژي برقآبی در حال افزايش است. بعد از چين و تركيه، بيشترين هزينه براي ساخت پروژههای مربوط به انرژي برقآبی مثل سدها در ايران صرف مي شود. برخي دلايل ساخت سد عبارتاند از:
سدها بهطورکلی برحسب مصالح و نوع عملکرد سازهاي آنها به چند دسته تقسيم مي شوند:
عوامل مؤثر در انتخاب نوع سد نیز عبارت است از :
ريسك همواره بخشی از زندگي انسان بوده و مهندسان با ريسك خو گرفتهاند. ولي در مورد موضوعات بسيار پيچيده، مانند پروژههای بزرگ و خطرات بالقوه زياد در پاییندست سد، ريسك بسيار پيچيده شده و معمولاً در اين موارد سطح قابلقبول ريسك بهوسیله استانداردها و مقررات قانوني تعيين میشود. يك مدل رياضي ارزيابي ريسك در صورت استفاده صحيح میتواند به ابزار تصمیمگیری تبديل شود و اطلاعات معقولتری نسبت به قضاوتهای مهندسي شخصي به دست دهد. افزايش دقت تحليل شكست سد، دقت تحليل ريسك را افزايش میدهد.
موضوعات اصلي در آناليز خطر شكست سد عبارتاند از:
و ساير كاربردهاي مدلهای سيل شكست سد.
اولويت اين موضوعات، از كشوري به كشور ديگر و از موسسهای به موسسه ديگر متفاوت است، اما تمام اين موضوعات بايد به تفكيك در ارزيابي ريسك شكست سد در نظر گرفته شوند.